16 sep. 2012

Bomturer och till slut en bra fisk

Jag har haft lite halvtrögt fiske i Göteborg på senate. Däremot så hade jag bra fiske i norra bohuslän i veckan. 9 fångade öringar, men ingen på måttet.

Igår begav jag och Albin oss ut till Björkö för lite läsidefiske. Det har ju blåst relativt ihållande sen i Maj nu känns det som så jag är inte jättepigg på att ta mig ut på vindkanter och fiska. Platsen på Björkö ligger relativt skyddad men inte helt och hållet. När vinden pressar på ordentligt så är det kraftiga kastvindar på platsen. Man får vara lite vaksam när man kastar så flugan inte tar en ny riktning och fastnar på en själv. Det kändes som att vattenståndet, 60cm +, skulle ge oss en lite större möjlighet på fisk. Men efter två timmars nötande och kämpande med en liten öring för Albin, så gav vi upp.

Idag när jag då vaknade kände jag att jag ville på det igen. Så jag tog mig ut till Ängholmen. Hade bedrövligt fiske, utan några känningar eller utan att se något. Så jag valde att avsluta. Packade ihop mig och gick till bilen. Det blåste västliga vindar upp emot 15m/s så jag behövde lä. Vinden vred på S/V och jag stack vidare till Lindalen. Back to basics igen.

Jag fiskade och bytte flugor i parti och minut. Det var 100% på huggtabell och grumligt vatten. Men ingen fisk ville ta. Till slut slänger jag på en av mina beige räkor. Apetrollet som jag kallar den. Just denna varianten har lite större ögon, och den kan leverera. Ställde mig och fiskade av platsen med den stora räkan, och efter kanske 10 kast, så ska jag precis lyfta flugan ur vattnet då en fullständigt enorm öring dyker upp ifrån ingenstans. Den är STOR. Det är nog den största öring jag någonsin sett. Tyvärr så hinner jag få upp flugan ur vattnet och till råga på det så ser fisken mig och vänder tvärt. Jag blev alldeles skakig och fick fiskefrossa direkt.

Till saken hör också att jag filmat det hela. Tyvärr så får man inte se hela fisken, eller ens en liten del av den. Men man får se virveln och man kan se att det är en fin fisk som vänder. Jag lägger nog upp filmen lite senare idag eller i veckan. Har jag dessutom ork så kommer jag ta mig ner för lite kvällsfiske.

Håll till godo!

Apetrollet. Bindbeskrivning kommer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar