23 sep. 2012

Askim

Då var det dags igen. Hade fiskat hela gårdagen med en liten fisk som till slut högg. På en wolly bugger. Klockan var då ca 19.30. Så det var mörkt, kallt och blåsigt. Jag hade ju dessutom stått i många timmar utan resultat, så jag var allt annat än nöjd. Men en fisk är en fisk.

Jag hade under dagen sett flera fiskar hoppa så jag visste att de var där, men de var inte intresserade av vad jag hade längst ut på tafsen. Och jag provade ALLT. En fisk jag såg över ytan var en 2kg++ fisk. Men jag nådde inte med första kastet och då var det kört.

Idag vände fisket något. Jag fiskade på dagen med en fisk runt 40 som resultat innan jag tog en paus. Under mitt avbrott åkte jag för att hämta Albin. Eller minken som han heter i andra namn. Vi tog oss ut till Askim igen för lite eftermiddag och kvällsfiske. Ingen av oss imponerade direkt med resultatet. Vi hade helt enkelt ett trögt fiske. Som man så ofta har på frånlandsvind. Eller iallafall jag har det. Och bevisligen fler än mig.

Vi tog oss dock till den lilla plats jag fångat min fisk på tidigare på dagen. Det tog inte många minuter innan det small till hos Albin. Jag stod på avstånd och hörde att fisken var bra när den slog och rev i ytan. Det är väldigt kul att vara nära. Det som är än mer intressant är att fisken tog på så väldigt grunt vatten. Däremot så var det just där vi var lite mer grumligt än på andra ställen. Det gjorde absolut sitt.

Fisken mätte runt 51-53cm och var i riktigt fin kondition. Den återfick sin frihet och dagens nolla för Albin var spräckt.

På väg bort efter fotosessionen var det dag för mig att få en liten fisk. Det var en grann historia på ca 40. Nästkommande fisk jag fick mätte ungefär samma. De är vackra nu. Full lekdräkt och många fina prickar. Något som är härligt med havsöring. Dess individualitet.

Jag filmade en drill som kommer upp någon dag. Under tiden får ni nöja er med bilder på Albins fina fisk.

Håll till godo!




3 kommentarer:

  1. Det går en sötvattensgräns där någonstans. Kolla gärna upp den så ni inte råkar illa ut!
    Skitt fiske

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, det kommer jag göra.

      Radera
  2. Talade med Charlie häromdagen, och fick det bekräftat att det inte går någon gräns i Välen.

    SvaraRadera