7 aug. 2015

Mareld men utebliven fångst

När man har en valp så ges inte lika många tillfällen att fiska. Det blir naturligtvis bättre snart när junioren kan vara med ute. Men de senaste två veckorna har jag bara kunnat göra små korta turer på havet. Jag har fångat fisk men inga att skryta med. Men det kommer fler. Sett till säsongen som varit så har jag haft väldigt bra fiske. Många fiskar över två kilo och en över tre. Så jag kan omöjligt klaga. 

Igår var det dags igen. Som jag nämnt innan så fiskar jag sällan om det inte är huggperiod. De gånger jag struntar i min "princip" så är det antingen svärmning av sommarmask eller skymning. Annars låter jag bli att fiska. Det är i min mening inte lönt att stå i timmar utan hugg. 

Fiske är för mig lika mycket upplevelse som spänning. Så inatt fiskade jag i en väldig mörk vik i mareld. Det var något av det häftigaste jag varit med om. Stå utvadad och se hur varje droppe som bryter ytspänningen lyser till. Hur en linje av de här planktonen avger ljus när linan träffar ytan eller när man sakta går i vattnet och varje våg skapad av benen glimmrar till i turkost. Det kan bara beskrivas med ett ord. Magiskt! 

Nästa gång hoppas jag att jag fångar en fisk också :)

Tills nästa gång. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar